Sanallaştırma Çözümleri
Sanallaştırma Nedir? Sanallaştırma fiziksel yapının (Donanım) mantıksal hale getirilmesidir. 4 Temel donanım sanallaştırılır; CPU,RAM,HDD,NIC
Sanallaştırmaya neden ihtiyaç duyarız?
İnternet dünyasında 1 dakikada gerçekleşen olaylar 2016 verilerine göre Excelacom tarafından hazırlanan grafiğe göre; Günümüzde bilgi İşlem alt yapısı bulununan Firmalar veya Datacenter merkezlerinde Büyüme gereksinimleri, serverların kapladığı alan, daha fazla enerji ihtiyacı daha fazla soğutma ihtiyacı ve bunlarla orantılı olarak maddi giderler başlıca sebeplerdir. 2010-2011 Gartner firmasının araştırmasına göre, Fortune 500 listesinde yer alan şirletleri %80 veri merkezlerinde sanallaştırma kullanmaktadır, %15 firma ise geçmeyi planlıyor şeklindedir.
Güvenlik çözümlerimiz, güvenli yerel ve uzak alan ağ bağlantıları, kablolu veya kablosuz ağ erişimlerinin güvenliği, saldırı tespit ve engelleme sistemleri, web filitreleme, veri kaybı önleme (DLP), mesajlaşma güvenliği, 5651 yasasına uygun kayıt tutma sistemlerini en uygun altyapı ürünleri dahilinde sunularak firmanıza entegre edilmesi ve yönetilmesini sağlar.
Sanallaştırmanın Avantajları; – Operasyonel Harcamalar; Soğutma ve enerji maliyetlerini azaltır. Alt yapı maliyetlerini düşürür, Sunucular için ayrılan alandan kazanım sağlanır Test ortamı ve uygulama için imkan sağlar (AR-GE) Veri hizmetlerinin uygulama kalitesini artırır. – Zaman Sıkıntısı Felaketten kurtarma %5-15 ve iş süreçlerinin devamlılığını %60-80 oranında artması Teknoloji kaynaklarının kullanımını artırır. Depolama ürünleri ile uygulama performasları artar İşletim sistemi kurulum ve dağılım süresi kısalır – Yönetim Kabiliyeti Snapshot ve Clone gibi yöntemlerle kolay ve hızlı geriye dönüş işlemi Yedekleme kolaylığı fiziksel ve sanal bilgisayarların dönüştürülebilmesi.
(P2V –V2v- V2P) vMotion ve Live migration ile planlı kesintilerde online kesintisiz taşıma